• Marieke van de Beek

Marieke van de Beek lijsttrekker ChristenUnie

SCHERPENZEEL Marieke van de Beek (1974) is de lijsttrekker voor de ChristenUnie Scherpenzeel bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Van de Beek is evenals de nummer twee van de onlangs door de partij vastgestelde kieslijst, Aart van de Peut, al raadslid voor de ChristenUnie sinds 2014.

Zij werd destijds al na enkele weken fractievoorzitter, omdat haar fractiegenoot Tonnis van Dijk als wethouder toetrad tot het college. In de daaraan voorafgaande periode had Van de Beek al de nodige politieke ervaring opgedaan als lid van de raadscommissie. Met de keuze voor Van de Beek als lijsttrekker en Aart van de Peut op de tweede plaats van de lijst, zet de ChristenUnie de huidige lijn voort.

,,Ik vind het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de samenleving waarvan je deel uitmaakt. Om niet alleen te consumeren, maar ook iets terug te doen. Dat kan op allerlei manieren, voor mij is dat de politiek. Het motto van de ChristenUnie is: 'Geef geloof een stem'. Ik ben er van overtuigd dat geloven niet beperkt is tot de zondag of je privéleven, maar dat je er praktisch iets mee kunt en moet doen. Om een steentje bij te dragen aan een rechtvaardiger samenleving, waarin mensen omzien naar elkaar.''