• Lifestyle Barneveld

´Afslanken op een gezonde manier met Weight Loss Challenge´

SCHERPENZEEL Dat haar activiteiten in korte tijd een indrukwekkende vlucht zouden nemen, had Rolinda de Kruif een jaar geleden niet kunnen bevroeden. Inmiddels begint Life Style Barneveld op een echt bedrijf te lijken, zegt zij lachend terwijl ze terugblikt op de almaar groeiende belangstelling voor haar afslankcursussen die ook in Scherpenzeel en Renswoude worden gegeven. 

VOEDINGSPATROON „Eigenlijk was ik van plan gewoon een avond in de week iets leuks doen", vertelt zij. „Zo kwam ik op het idee hulp te bieden aan mensen die willen afvallen of juist moeten aankomen. Begin 2018 ben ik gestart met een wekelijkse cursusavond voor mensen die hun overgewicht willen aanpakken. Gezonde voeding staat daarbij centraal. Iedereen die zich fitter wil voelen heeft daar baat bij." 

Zelf had Rolinda positieve ervaringen opgedaan met een afslankcursus die zij had gevolgd. Die ervaringen wilde zij delen met anderen. „Mensen die aan hun voedingspatroon werken zijn vaak onzeker. Daarom wil ik laten zien dat het mij is gelukt en vanuit mijn betrokkenheid anderen helpen. Inmiddels heb ik een team van tien enthousiastelingen geformeerd waarmee we op locaties in en rond Barneveld cursusavonden organiseren."

DOELEN EN AANPAK Vanwege haar persoonlijke ervaring kan Rolinda zorgvuldig inschatten wat de deelnemers verwachten. „Samen met de cliënt bespreek ik welke doelen haalbaar zijn. Die vormen de basis voor een plan van aanpak. Vervolgens gaan de deelnemers, individueel of in groepsverband, onder begeleiding van mij of een van mijn collega's aan de slag."

Tien weken lang komen de 25 tot 30 deelnemers een avond in de week bij elkaar. Bij aanvang van de cursussen worden de deelnemers gewogen, wordt het vetpercentage vastgesteld en wordt de spiermassa gemeten. 

Tijdens de bijeenkomsten in Barneveld, Renswoude, Scherpenzeel, Kootwijkerbroek of Ede gaan Rolinda en de andere leden van haar team onder meer in op de verborgen suikers, de eiwitten, koolhydraten en vetten in voedingsstoffen en de betekenis van de verschillende aanduidingen op de etiketten op de verpakking. 

Afslanken op een gezonde manier door je levensstijl aan te passen en bewust met voeding bezig te zijn. Dat werpt volgens Rolinda bijna altijd vruchten af.

Meer vitaliteit, afslanken, strakker in je vel? Dan is de Weight Loss Challenge iets voor jou! Boek nu tien bijeenkomsten voor slechts € 60,-