• ANP

Emté-winkel verder als Coop-supermarkt

RENSWOUDE De Emté supermarkt aan het Dorpsplein in Renswoude gaat zeer waarschijnlijk verder onder de vlag van Coop. Dat maakten de Jumbo en de Coop bekend.

Supermarktconcerns Jumbo en Coop hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de onlangs overgenomen filialen van EMTÉ. Van de 130 winkels zullen er 79 overgaan in de Jumbo-formule. De overige 51 worden toegevoegd aan het winkelbestand van Coop.

De bedrijven verwachten de transitie en verbouwing van de filialen in de loop van volgend jaar af te ronden. Jumbo en Coop maakten begin maart bekend de supermarkten, distributiecentra een vleesverwerkingsfabriek en het hoofdkantoor van EMTÉ voor in totaal 410 miljoen euro over te nemen van groothandelsbedrijf Sligro. Daarbij verhuisden werknemers van EMTÉ mee naar de nieuwe eigenaren.

Toezichthouder ACM moet nog wel akkoord geven voor de verkoop van EMTÉ. Dat zal naar verwachting later dit jaar gebeuren. Jumbo telt momenteel circa 585 winkels, Coop heeft landelijk 263 supermarkten. Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid.