• Vakfotografie Westerduin

Gezellige Kerstmarkt Scherpenzeel

Advertorial

SCHERPENZEEL De Kerstmarkt komende donderdag 7 december brengt met cultuur en beleving tevens oude tijden naar het nieuwe centrum. Rondom de kerk, op het plein en in de Dorpsstraat zijn daarnaast veel aanbiedingen te vinden van de lokale ondernemers in sfeervol ingerichte kraampjes.

De Ondernemersvereniging Scherpenzeel heeft met Scherpenzeel Actief deze tweede editie van de Kerstmarkt nog meer aangekleed. ,,De inwoners genoten altijd al van de Winteravond en vorig jaar hebben we besloten dit goed bezochte evenement meer bekendheid te g even. Voor mensen uit de wijde omgeving is op internet een Kerstmarkt makkelijker te vinden, dus is wel de naam aangepast. En Kerst staat voor sfeer, betekent gezelligheid en warmte. Kortom; Kerst is een synoniem voor gemoedelijkheid en waar ervaar je die dorpse gemoedelijkheid nou beter dan in Scherpenzeel. En op de Scherpenzeelse Kerstmarkt in het bijzonder'', aldus Arjan Westerduin, Gerard Vlasman en Melis Lansing. Zij zijn na de eerste Kerstmarkt snel gestart met de voorbereidingen voor dit jaar.

SAMENZIJN

Het pittoreske centrum is aankomende donderdag 7 december van vijf tot negen uur 's avonds opnieuw omgetoverd tot het decor van de knusse en gezellige Kerstmarkt. Beleef hier samen met familie en vrienden de ultieme kerstsfeer. De bewoners van de straten in het centrum is gevraagd waxinelichtjes in potjes voor de woning te zetten om een sfeervolle route t e m aken langs de verschillende kramen. Vanaf de kaaswinkel tot aan de slager en drogisterij aan de andere zijde van het centrum zijn vele kerstkoopjes te vinden. De lokale ondernemers hebben hier verschillende aanbiedingen staan of verkopen heerlijke hapjes.

,,De grote kerk is het middelpunt, waar mensen ook binnen kunnen kijken en op de Marktstraat zal de brandweer enkele demonstraties geven. Ook stichtingen als Oud Scherpenzeel, goede doelen en andere verenigingen presenteren zich op de Kerstmarkt.'' Om de Kerstmarkt mogelijk te maken zal de Dorpsstraat en een deel van de Marktstraat vanaf één uur 's middags voor verkeer afgesloten zijn. 

SFEERVOL

,,Geniet bij een vuurtje van de verschillende lekkernijen, glühwein en gezelligheid. Plein 1940 is omgedoopt tot 'foodplein' en hier zijn heerlijke gerechten te krijgen. De Kerstsfeer is te vinden in de etalages van de winkels en de met lichtslangen versierde kramen. Oude ambachten als een touwslager en kaarsendompelaar brengen je terug naar de oude Kerstdagen samen met verschillende Dickens figuren die tussen de bezoekers zullen lopen. Enkele koren zorgen voor een muzikale noot, samen met een dweilorkest van Cecilia en Vallei Radio, waar een zangeres een live optreden zal geven. En kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en de bungeejump. We hopen op een droge middag en avond met een beetje vrieskou.'' Hiermee heeft de ondernemersvereniging wederom een sfeervol samenzijn in Scherpenzeel. Wie nog wil deelnemen aan de Kerstmarkt kan contact opnemen met de organisatie. Kijk voor alle activiteiten op haar Facebookpagina of op de site: www.kerstmarktscherpenzeel.nl.

Beleef op de Kerstmarkt in Scherpenzeel op 7 december samen met familie en vrienden de ultieme kerstsfeer