• luggage stuffing

    Shirts of Holland

Hoe houd je een overhemd netjes in je bagage?

Advertorial

Op reis wil je graag een of meerder overhemden in je bagage meenemen. Op bijvoorbeeld een zakenreis moet je er vaak wel meer meenemen. Het is logisch dat veel mannen het lastig vinden hun overhemden in hun koffer te stoppen. Hemden kreuken nou eenmaal veel en je wilt er wel netjes bij lopen. Hoe pak je dit nou aan? Interessant? Lees verder...

Inpakken van een tas in 3 stappen

De volgorde van het inpakken van een koffer is nog lastiger dan je denkt. Hieronder een stappenplan om jouw koffer zo goed mogelijk in te pakken:

  1. Om te beginnen, is het belangrijk dat je let op de volgorde dat je de koffer of tas inpakt. Veel mensen doen het misschien al automatisch, anderen niet. De volgorde bepaalt namelijk hoe erg gekreukt de kleding er aan het eind van de reis uit ziet. Begin met de zwaardere baggage die je meeneemt, bijvoorbeeld je schoenen, broeken, laptop of andere zwaardere spullen. Deze moeten onderop liggen, omdat deze meer wegen en over het algemeen wat harder zijn.
  2. Daarna leg je de zachtere kledingstukken in het midden. Dit kunnen je T-shirts, onderbroeken, pullovers of andere lichtere spullen zijn.
  3. Als laatste leg je de overhemden neer. Deze kan je het best bovenop leggen omdat deze onderaan of in het midden verdrukt worden door de zwaardere bagage erboven. De volgorde van inpakken is zeer van belang, houd hier dus rekening mee.

Toch een paar kreukjes bij het uitpakken

Een handige oplossing voor mannen die vaak op reis zijn of gewoon niet van strijken

houden, is het strijkvrije overhemd. Deze zijn niet alleen handig voor op reis, ook kreuken deze overhemden minder snel. Zo zie je er dus altijd netjes uit. Belangrijk is wel dat je het overhemd netjes opvouwt. Het overhemd kreukt natuurlijk wel als je hem gewoon in je koffer of tas propt. Je komt erachter dat er op de een of andere manier toch een paar kreukjes in het overhemd zitten bij het uitpakken. Je bent in de hotelkamer of in het appartement en je ziet geen strijkbout of strijkplank staan. Dan is er nog een manier om de kreukjes voor een deel uit het overhemd te halen. Na een lange vlucht is het te begrijpen dat je graag een verfrissende douche neemt. Zet het water warm genoeg en doe de deur dicht. Laat het even op een hoge temperatuur stromen. Zo zorg je dat er stoom ontstaat in de badkamer. Stoom zorgt ervoor dat de kreuken uit het overhemd verdwijnen. Zorg ervoor dat het overhemd niet te lang in de badkamer hangt, hij moet niet te nat worden. Je kan de overhemden ook extra goed opvouwen en oprollen.

Overhemden die kreuken: bespaar tijd en koop strijkvrij overhemden

Manieren om een overhemd in de koffer mee te nemen.

Het overhemd meenemen in je koffer kan eigenlijk maar op twee manieren. Je vouwt hem netjes op of je rolt het overhemd op. Beide manieren hebben hun voordelen.

Het opvouwen van het overhemd:

  • Zorg dat het overhemd na het wassen en drogen netjes gestreken is. Vervolgens kan je gaan vouwen. Voor een netjes, kreukvrij overhemd is het aan te raden om de volgende stappen strikt te volgen.
  • Begin met het overhemd op een platte ondergrond te leggen. Let er wel op dat deze ondergrond goed schoon is.
  • Vouw de rechterkant van het overhemd voor ongeveer een derde naar het midden van het overhemd. De rechtermouw vouw je in de lengte naar beneden. Zorg dat het goed ligt, en er geen kreukels of vouwen in zitten die er niet horen. Vouw het niet te strak op, dit zorgt voor duidelijke vouwlijnen in het overhemd als je het weer uit de koffer haalt.
  • Met de linkerkant van het overhemd doe je precies hetzelfde, zodat alle twee de kanten mooi recht liggen.
  • Nu begin je aan de onderkant van het overhemd. Door ongeveer tien centimeter te pakken en dit naar binnen te vouwen, zal de onderkant over de manchetten of knopen heen liggen. Als laatste pak je de onderkant beet en vouw je hem dubbel tot de boord

Het is een goede manier om je overhemden mee te nemen in je koffer of tas. Toch is het nooit helemaal zeker of je overhemden er kreukvrij uitkomen. Door het verschuiven of kantelen van je overhemd kan hij toch onder zwaardere spullen komen waardoor er vouwen in kunnen komen.

Als je een belangrijke zakenafspraak hebt, is het verstandig om het oprollen alvast een paar keer te oefenen. Zo kom je netjes en met zo min mogelijk kreuken aan bij je afspraak. Deze manier zorgt ervoor dat de overhemden minder ruimte in beslag nemen. Ook gaat het een stuk sneller dan het opvouwen van een overhemd. Door hem op te rollen, kreukt het overhemd minder. Om zo min mogelijk kreuken en vouwen te hebben als je hem eruit haalt, is het van belang om het overhemd stevig en strak op te rollen. Wil je graag weten welke overhemden geschikt zijn? Neem dan eens contact op met de mannen van overhemden.com LINK: