• Jeroen van der Veer

'Klant verlaat winkel niet ontevreden'

SCHERPENZEEL Service op maat, niets is Wise Telecom te gek en vrijwel alles kan gerepareerd worden. Het is de nieuwe winkel in de Dorpsstraat in de notendop. Na al zes winkels elders in het land geopend te hebben, is eigenaar Mostafa Baseq nu in Scherpenzeel actief om klanten te voorzien van passend advies.

Als kleine jongen leerde Baseq de fijne kneepjes van het vak. Dit begon bij het vervangen van een Nokia-frontje en inmiddels repareert hij iPhone's, iPad's en bijvoorbeeld laptops van alle merken. De succesformule van Wise Telecom slaat landelijk aan en sinds de maand augustus zijn ze ook actief in Scherpenzeel. ,,Wij zullen nooit een klant ontevreden de winkel uit laten gaan", aldus de 27-jarige.

,,Kom je hier, dan word je op de juiste manier geholpen. We streven ernaar om elk probleem op te lossen en dat op een zo'n goed mogelijke manier, waardoor de consument er geen omkijken naar heeft en is geholpen."

Op De Bazaar in Beverwijk , de grootste overdekte markt in Europa, begon de liefde voor elektronica. Samen met zijn oudere broer hielp Baseq de frontjes van de telefoons vervangen. Tot de technologie versnelde en er meer werd gevraagd.

,,Een hoesje vervangen kan nu iedereen. Alleen reparaties uitvoeren vraagt kennis en kunde. Zeker bij de Apple-producten. Ik heb een elektrotechniekstudie afgerond en ben in het vak doorgegroeid. Je moet jezelf blijven door ontwikkelen en daarin onderscheidt Wise Telecom zich."

Een kapot scherm, software die het niet meer doet, de simlock verwijderen of advies nodig? Wise Telecom in de Dorpsstraat helpt de klant daarbij graag. ,,In de grote steden word je overspoeld door de telefoonwinkels. Hier in Scherpenzeel was dit nog niet het geval en bij onze andere zes vestigingen hebben wij ook bewust gekozen voor een kleinere plaats. Ik wil geen lopendebandwerk in mijn winkel, we willen persoonlijk contact. Echt luisteren naar het probleem of de klacht en dan zorgen dat deze tevreden de winkel verlaat."

De 27-jarige Baseq moet eerlijk bekennen dat hij het wel spannend vindt. Zo hielp hij de overige zes vestigingen van Wise Telecom opstarten, om vervolgens 'zijn kindje' los te laten. Nu, in Scherpenzeel, is het echter anders.

,,Dit is echt mijn eigen winkel en hier blijf ik. We zijn één familie en hebben daardoor veel kennis, maar Scherpenzeel wordt mijn basis. In de afgelopen week heb ik al flink wat klanten kunnen helpen en dat geeft mij enorm veel voldoening. Ik hoop hier veel inwoners van Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg te kunnen helpen. Want als je mobiel, tablet of iPad mankementen heeft, betekent dit niet direct dat je een nieuwe moet kopen."

a[ Wise Telecom is te vinden op de Dorpsstraat 243A en te bereiken op het telefoonnummer 033-2111332.