• Astrid Meyer

Koffiebar met lekkers

Advertorial

,,Kom langs en krijg de tweede koffie of limonade van ons"

Marcel Koch

SCHERPENZEEL Een goede koffie met een exclusieve smaak, huisgemaakte taart, een broodje of salade, sapjes en ook leuke kadoos. De nieuwe koffiebar Bij Thomas aan de Marktstraat 22a is een gezellige plek om elkaar te ontmoeten of even neer te ploffen tijdens het winkelen.

Langs het raam van de koffiebar staan houten tafeltjes en aan de andere zijde van de deur enkele strakke zwarte tafeltjes met bijpassende stoelen. Tegenover de entree kun je plaatsnemen in een comfortabele bank. Of kies voor de lange smalle bartafel met krukken en zicht op het pleintje. ,,Gastvrijheid en een plek bieden om ontspannen plaats te nemen vinden we heel belangrijk. Onze nieuwe koffiebar was vroeger deel van de damesmodewinkel en via de schuifdeur kunnen bezoekers van De Kast bij ons op de koffie. Bij deze doorgang staan een paar grote kasten met verschillende cadeau-artikelen van MB Home. Met vrolijke notitieboekjes, decoratie en andere interieuraankleding vindt u bij Bij Thomas altijd iets leuks om cadeau te doen'', vertelt Thomas Diepgrond. Hij ontvangt zijn gasten van maandag tot zaterdag, samen met zijn vriendin Elsemiek, en serveert koffie en wat lekkers.

MENU Thomas heeft van jongs af aan in de horeca gewerkt. Geboren in Lisse ging hij met zijn ouders naar Zuid-Frankrijk waar hij in de horeca begon. Op Curaçao, waar hij bij een Amerikaans restaurant (koffie)cocktails maakte, leerde hij Elsemiek kennen. Met haar kwam hij terug naar Nederland en besloot zijn eigen koffiebar te starten. Hier bereidt Thomas aan een grote wit betegelde bar zijn verse bonenkoffie van Cook & Boon. ,,Deze coffeeroasters branden premium Arabica bonen uit Zuid-Amerika en Afrika voor een heerlijke koffiebeleving van simpel tot speciaal. Met diepere tonen en een hint fruitig voor een perfecte espresso. Maar natuurlijk tevens cappucino, latte, freddo en americano. En kies voor bijvoorbeeld een huisgemaakte worteltaart of appelplaatkoek bij uw drankje. Dit kan natuurlijk ook een vers sapje of heerlijke smoothie zijn. Zoals de Orea Milkshake of Appel Wortel Gember sapje.'' En tussen de middag geniet u bij Bij Thomas van een broodje beenham, panini, bagel met zalm, een ruime salade met gemarineerde kip of geitenkaas. Mocht u minder tijd hebben kunt u ook alles to go bestellen.

OPENING Bij Thomas is de afgelopen week compleet ingericht, wat nog flink aanpakken was. ,,Het is leuk dat mensen zo af en toe naar binnen komen kijken met de vraag: wat komt hier nu? We zijn blij aankomende vrijdag 15 juni officieel te kunnen openen. En zien graag veel mensen langskomen. Graag stellen we ons voor tijdens een kopje koffie en het tweede kopje krijgt u van ons. Houdt u niet van koffie, kies dan een tweede frisdrank of huisgemaakte limonade'', besluit Thomas. Na deze openingsactie zullen regelmatig nieuwe aanbiedingen volgen. In de koffiebar is een grote krijtwand voor alle specialiteiten en volg alle ontwikkelingen op Facebook:/bijthomas of op Instagram:@koffiebijthomas. De specialiteiten en het menu zijn tevens terug te vinden op: www.bijthomas.nl.