• Icare/Foodvalley

Nieuwe handen aan het bed bij Icare

RENSWOUDE Icare en het werkgeverspunt regio Foodvalley zjin een samenwerking aangegaan. De samenwerking houdt in dat Icare gaat investeren in mensen die een uitkering hebben, door deze mensen op te leiden tot Verzorgende met het beroepsniveau 3 IG. Er is in heel Nederland een grote vraag naar deze beroepsgroep en op deze manier wil Icare antwoord geven op de groeiende vraag naar deze zorgmedewerkers. Onlangs ging de eerste groep van vijftien studenten van start, met een nieuwe toekomst in het vooruitzicht.

In de eerste periode gaan de leerlingen zestien uur per week in de praktijk werken twee dagen per week naar school. In een latere fase wordt dat twintig uur per week in de praktijk en één dag per week naar school. De nieuwe Icare medewerkers worden op diverse plekken in de regio ingezet. Er zijn medewerkers actief in Ermelo, Renswoude, Putten, Barneveld, Ede, Kootwijkerbroek, Nijkerk en Otterlo

Icare biedt verpleging en verzorging bij mensen thuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis. Dagelijks zijn ruim zesduizend medewerkers actief om zorg te bieden op een manier die het best aansluit bij de individuele wensen van de klant, met als doel het welzijn en de zelfredzaamheid van mensen te bevorderen en mensen de eigen regie over hun leven zoveel mogelijk te laten behouden. Icare is actief in Flevoland, Drenthe, Gelderland en Overijssel.