• Bram Koster en Sjaak Jansen.

    Regina van de Munt

Nieuwe uitvaartleider voor Koster Uitvaartzorg

Advertorial

SCHERPENZEEL Koster Uitvaartzorg is vorige week op 1 mei overgenomen door Sjaak Janssen. Met Bram Koster nog enige tijd op de achtergrond als ondersteuning, zal hij een begrafenis in Scherpenzeel, Barneveld en omgeving met een zorgzame begeleiding invullen.

Sjaak Janssen heeft jaren geleden al eens kennis gemaakt met Scherpenzeel en Bram Koster. ,,Ik verzorgde toen een begrafenis van een familie uit Zeeland. Hier kom ik oorspronkelijk vandaan en heb daar jaren een begrafenisonderneming gehad. De uitvaart was destijds hier in de omgeving en de mensen spraken mij toen al erg aan. Vorig jaar kwam ik weer in contact met Bram, toen hij iemand zocht om de begrafenisonderneming voort te zetten'', vertelt Sjaak Janssen. ,,Het is een zorgvuldig proces geweest om de juiste persoon te vinden. Iemand die de families en mensen die eerder een door mij georganiseerde uitvaart hebben bezocht op dezelfde wijze kan bijstaan in deze emotionele periode. Oorspronkelijk kom ik zelf toevallig ook uit Zeeland en na enkele gesprekken voelde ik me vertrouwd Sjaak de verzorging van de begrafenissen over te laten nemen'', geeft Bram Koster aan.

Bram Koster begeleidde vanaf 1999 families na het overlijden van een dierbare. Zo'n zes jaar geleden heeft hij aan de Stationsweg 419 enkele opbaarkamers ingericht bij zijn kantoor. ,,Mensen hebben zo een keuze, wanneer zij thuis niet kunnen opbaren en het biedt tevens een ruimte om rustig alles door te nemen voor de uitvaart.'' Voor de mensen die al bekend zijn met Koster Uitvaartzorg verandert er niets in de begeleiding. ,,Vanuit onze christelijke achtergrond verzorgen we alleen begrafenissen en we blijven gewoon aan de Stationsweg 419 zitten. Hier kunnen mensen ook gerust eens met mij kennis maken. Of ik kom bij aan huis om de laatste wensen vast te leggen. Hierin blijf ik benadrukken dat men altijd zelf mag kiezen wie de begrafenis verzorgt. Ongeacht de regeling die men heeft voor de bekostiging hiervan'', vult Janssen aan.

Koster Uitvaartzorg blijft herkenbaar aan het logo met de karakteristieke korenaar. ,,Bram blijft op de achtergrond voorlopig nog betrokken. Hij kent de mensen in Scherpenzeel, Barneveld en omgeving en heeft veel contacten om persoonlijke wensen invulling te geven. Ik hoor veel mensen de waardering voor Koster Uitvaartzorg uitspreken over de zorgzame begeleiding die zij families altijd heeft geboden. Met adviezen, de verzorging en hulp naar de dag van de uitvaart. Zelf heb ik vanuit mijn jaren van ervaring een goed gevoel tevens hierin te kunnen voldoen'', besluit Sjaak Janssen. Voor een persoonlijk contact of bij een overlijden bel met: 033 – 277055. En binnenkort kunt u nog meer lezen op zijn vernieuwde site: www.kosteruitvaartzorg.nl.