Op bezoek bij de boeren van Vallei Boert Bewust

SCHERPENZEEL Vallei Boert Bewust deelnemende boeren openen in de week van 2 tot en met 7 mei de staldeuren voor burgers. Ze verwelkomen burgers op het bedrijf om samen te werken én samen in gesprek te gaan over de agrarische sector.

De opzet van de Vallei Boert Bewust week is uniek: kleine groepjes zijn enkele uren op het boerenbedrijf. Je kan in die tijd helpen met enkele taken, krijgen een rondleiding over het bedrijf en voert een goed gesprek met de boer(in) onder het genot van een kop koffie. Op deze manier is er ruimte voor echt contact en kunnen boer en bezoeker van elkaar leren.

Eieren rapen en verpakken, kalveren voeren, zeugen insemineren of de melkrobot bekijken. Dit is zomaar een greep uit het gevarieerde aanbod aan activiteiten die de veehouders van 2 tot en met 7 mei organiseren. De activiteiten zijn te vinden op de website www.valleiboertbewust.nl, daar staat ook hoe je je kan aanmelden voor een activiteit naar keuze.

Vallei Boert Bewust is een streekgebonden bedrijfslabel voor bewuste boeren die actief contact met burgers zoeken. Wat ze doen op hun bedrijven, hoe ze maatschappelijk verantwoord boeren en burgers informeren over de sector, is te vinden op de website.