• Robin van Lonkhuijsen

Scherpenzeelse 'beste zelfstandig reisadviseur' van Gelderland

SCHERPENZEEL Chantal Muñoz van TUI at Home is uitgeroepen tot de beste zelfstandig reisadviseur van Gelderland. Reisvakblad TravMagazine maakte vorige week de winnaars van de verkiezing Beste Zelfstandig Reisadviseur (ZRA) 2018 bekend op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. De eerste plaats leverde Muñoz ook een geheel verzorgde studiereis naar Zuid-Afrika op.

,,De verkiezing tot provinciaal winnaar is voor mij van grote waarde'', laat Muñoz trots weten. ,,Het is een erkenning voor mijn inzet als ondernemer en de hoge kwaliteit die ik als reisadviseur uitdraag naar mijn klanten. Ik ben nu zes jaar actief als zelfstandig reisadviseur en was benieuwd hoe mijn ondernemerschap beoordeeld zou worden door professionals uit de branche. De verkiezing daagt je uit om kritisch naar jezelf en je onderneming te kijken en geeft je als zzp-er waardevolle feedback. Ik hoop met mijn overwinning nog meer mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden die ik ze als zelfstandig reisadviseur kan bieden. Niet alleen voor een vakantie, maar ook voor personeels- en groepsreizen. Ik kan mijn klanten ontzorgen en inspireren op een persoonlijke manier. Ik 'reis' met ze mee gedurende het hele vakantieproces, voorafgaand, tijdens en na afloop van de reis. Dat word zeer gewaardeerd."

VERKIEZING De verkiezing Beste Zelfstandig Reisadviseur is een initiatief van vakblad TravMagazine en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering in deze groeiende groep ondernemers. Reispartners KLM, South African Tourism, RIU, Schiphol, Holiday Extras, Riksja Travel, Sunny Cars, CROP Accountants, Europa-Park en Vakantiebeurs hebben hun medewerking verleend aan deze verkiezing, waar de Zelfstandig Reisadviseurs op vrijwillige basis deel hebben deelgenomen.

SELECTIERONDES De verkiezing bestond uit verschillende ronden. In de eerste ronde moesten de ZRA's een reisvoorstel met de klantcommunicatie indienen. In de tweede ronde werd de deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen, met uiteenlopende onderwerpen als ondernemerschap en kennis, vragen over het thema 'Storytelling' en het uitwerken van een marketing case. Daarin wist Chantal Muñoz de hoogste score te behalen. Ronde drie vond plaats in Europa-Park, in Zuid-Duitsland. Hier gingen de deelnemers de strijd aan met hun tegenstanders in hun eigen provincie, onder andere door het maken van een vlog. In de laatste ronde, de juryronde, werden de twee beste ZRA's per provincie door een vakkundige twaalfkoppige jury ondervraagd. Hieruit zijn de uiteindelijke winnaars naar voren gekomen.