Van Heugten in finale verkiezing vitaalste bedrijf (video)

SCHERPENZEEL Van Heugten Transport uit Scherpenzeel staat in de finale van de ElkeDagBeterAward. Vijf ondernemers strijden tegen elkaar om de titel vitaalste bedrijf van Nederland. De bedrijven lopen voorop bij het gezond houden van hun medewerkers. Een jury onder leiding van Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband selecteerde vijf finalisten. Nu is het aan het Nederlandse publiek om te stemmen. Op 25 november wordt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam bekendgemaakt welke ondernemer de ElkeDagBeterAward mee naar huis mag nemen.

De jury bepaalde eerder de winnaar van de regionale voorronde. Het is nu aan het publiek om de winnaar te kiezen. Stemmen kan tot en met zondag 22 november via website . De winnaar krijgt de ElkeDagBeterAward op woensdag 25 november overhandigd uit handen van Pieter van den Hoogenband en Humberto Tan. De genomineerden zijn:

Van Heugten Transport won de voorronde van Midden-Nederland en staat daardoor in de finale. ,,Door de rij- en rusttijdenwet kunnen chauffeurs niet altijd stoppen bij een gelegenheid waar een gezonde maaltijd te krijgen is'', weet directeur Gijs van den Broek. ,,Van Heugten heeft alle vrachtwagens daarom uitgerust met een magnetron, zodat chauffeurs dan toch een deugdelijke maaltijd kunnen eten.''

De andere genomineerden zijn Visscher Traffic uit Nieuwleusen, Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, Marktonderzoeksbureau SKIM uit Rotterdam en Culinair dienstverlener Hutten uit Veghel. ,,Een werkgever speelt een belangrijke rol in de gezondheid van zijn werknemers", weet juryvoorzitter Van den Hoogenband. ,,Natuurlijk door een gezonde lunch aan te bieden en te voorkomen dat mensen te lang achter een computer zitten. Maar ook rust is heel belangrijk. Werkgevers die daarvoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers."